redőny, zsaluzia mérése

Redőnyök és zsalúziák
mérése, rendelése: 

A mérésnél fontos szem előtt tartanunk, hogy a falak, ablakkávák nem olyan precízséggel készülnek, mint az árnyékolók. (Tisztelet a kivételnek) Van ahol meg kell követelnünk a jó fal előkészítést, ilyen például a terv szerinti RAL beépítés, de ez még nem terjedt el hazánkban.

Általában véve a külső fal szélessége és magassága adja meg a redőny, zsaluzia méreteit. A méretek felsorolásánál mindig a szélességet adjuk meg először, majd a magasságot.  Jobb helyeken mérési adatapot adnak a felméréshez.
Ha ismeri, adja meg az ablak kódját. A méreteket általában centiméterben adjuk meg, de ezt feltétlenül tüntessük fel.  Ha va lehetősége, ne mérőszalaggal mérjen, hanem teleszkópos mérőrúddal, és legalább két helyen, alul és felül mérjen rá a nyílásra.
El kell dönteni már a felmérésnél, kézi vagy motoros mozgatást kíván?
Több fajta redőny, zsaluzia típust válaszhatunk úgy anyagában, mint kialakításban.
Redőnynél és zsaluziánál is egyaránt választhat szúnyoghálóst, vakolható tokost, és ezeken belül is több változatot. Amennyiben kézi működtetésre van szüksége, meg kell adni, hogy belülről nézve jobb, vagy bal oldalon legen a kezelő. Ha motoros árnyékolót kér, akkor meg kell jelölni, hogy hol lesz az áram kivezetve, a gyártónak majd oda kell raknia a motot.