Szalagfuggony

A szalagfüggöny használatának előnyei

A szalagfüggöny alkalmazása közkedvelt az intézményekben, irodákban. Ritkán találkozunk céggel, intézménnyel, ami ne használná ezt a fajta árnyékolást. Mitől lett ilyen népszerű a lamellás függönyök használata? Mi tette közkedveltté ezt a fajta árnyékolástechnikát?

A szalagfüggöny előnye

A lamellás szalagfüggöny sikerét a többfunkciós használhatóságnak köszönheti valamint, hogy nagyrészt bárhol alkalmazható. Felszerelhető oldalfalra, mennyezetre, íves felületekre, telepítése könnyen kivitelezhető.

Irodákban, közintézményekben alkalmazott szalagfüggönyök

Irodai használatra rendelnek szalagfüggönyöket tőlünk Ügyfeleink a legtöbbet, nagyméretű ablakok árnyékolására. Az ablakokok méreteik miatt nagy mennyiségű fényt engednek be a helyiségekbe. Ettől megnő a hőmérséklet és káros UV sugárzással is számolhatunk.

Az állítható lamelláknak köszönhetően szabályozhatjuk a beáramló fény mennyiségét, a klíma berendezések is ezáltal kevesebbet működnek. Segítségével egész évben mérsékelhetjük az épületek rezsi költségeit.
A széles színválasztékunk segít abban, hogy bármilyen stílusú irodába megtaláljuk az odaillőt.

Orvosi rendelőkben, irodákban nagy segítségünkre lehet a szalagfüggöny olyan esetekben, ha különböző munkát végző alkalmazottakat szeretnénk elszeparálni egy helyiségen belül.


Szalagfüggöny használata otthonunkban

Családi házakban, lakásokban is használhatunk szalagfüggönyt árnyékolásra.
Széles szín és stílus választékban kínáljuk, ezáltal könnyen feldobhatjuk szobáink megjelenését.

Lehet akár térelválasztó két szoba, vagy egy adott szoba bizonyos részének leválasztó eszköze.
Egy mozdulattal zárhatunk el és nyithatunk újra meg hasznos tereket szobáinkban.

Amennyiben ablakaink árnyékolására használjuk a szalagfüggönyt ingatlanunkban, nem elhanyagolható előnye havi rezsiköltségünk csökkentése az állítható lamellák használatával.

Szalagfüggönyök egyedi méretekben rendelhetők

Szalagfüggönyeink 72 – 425 cm közötti magasságban választhatók. Alumínium karnis a tartószerkezete, a lamellák elhúzása zsinórral kivitelezett. Antisztatikus textil a lamellák anyaga, kevésbé igényel takarítást ennek eredményeként. A lamellák megfeszítéséről súlyok gondoskodnak, ezáltal szép tartást biztosítanak szalagfüggönyeinknek. A lamellák összefűzése gyöngy lánccal megoldott, rendkívül ízléses, és gondoskodik az egyszerre forgatás lehetőségéről. Az általános méretű szalagok 127 – 89 mm-es szélességben rendelhetők.

Szalagfüggönyök egyedi méretekben, széles színválasztékban

 • Jelenlegi palettánkon 59 fajta textilből választhatnak kedves megrendelőink!
 • Termékkínálatunk és a termékek honlapunkra való feltöltése folyamatosan bővítés/feltöltés alatt áll.
 • A kevés helyen gyártott 63 mm-es típus is megtalálható termékkínálatunkban! Ez a típus használható a vizuális összhatás fokozására a vékony lamellák miatt. Erősíti a szalagfüggöny látványának minőségét.

Alkalmazás, felszerelés, specifikáció:

 1. A szalagok választható hosszúságban és szélességben elérhetők
 2. Felszerelése történhet szögletes, illetve domború felületre
 3. Széles színválasztékban kínáljuk
 4. Motorizálható elhúzással is rendelhető
szalagfuggony alkatrészek

Szalagfüggönyök esetében 127 mm-es, 89 mm-es és 63 mm-es lamellákkal dolgozunk!

Nedves ronggyal, vagy porszívóval karbantartható. Javasoljuk az ipari vegytisztítást is.
Újra impregnálják a textilt, így egy korosabb szalagfüggöny is újra a régi fényében tündökölhet.
 • Íves és ferde felületekre is szerelhető.
 • Falra szerelt kapcsolós, és távirányítós kivitelben is elérhető.
 • A minimális magasság 72-cm, a maximum 425-cm.
 • Tartó szerkezete a karnis. Az ebben található alumínium tengelyen a poliamidból fröccsöntött kocsikon vannak rögzítve a lamellák. Ez a kocsi biztosítja a lamellák forgathatóságát. A kocsikon keresztül vezetett polipropilén zsinórok az elhúzásért felelnek. A poliamidból zsinórra fröccsöntött gyöngyök a tengely forgatását segítik.
 • A lamellák anyaga antisztatikus textil, amely gátolja a por és a kosz megtapadását, emellett a lamellák tartását és merevségét is biztosítja. A bevonat anyaga általában poliuretán.
 • A szalagok aljában súlyok találhatók, melyek kőporral nehezített polisztirolból, vagy horganyzott acél polietilénből készülnek. Ezek biztosítják a szalagfüggöny szép megjelenését, feszességét. Ezeket egy gyöngylánccal összefogva tudjuk egyben mozgatni a lamellákat.
 • A felfüggesztés történhet álmennyezetre süllyesztve, mennyezetre, vagy oldalfalra.
 • A textil a szalagfüggöny „lelke”. Ez teszi ki a teljes szerkezet 95%-át. Nagyrészt poliészterből szőtt szövet. Sok esetben hagyományos szövetképű szövetet alkalmazzák, de az újabb fajták esztétikusabb, úgynevezett Jacquard szövetképpel is készülnek.
 • Fényzáró textil, a felületbe integrált PVC kitöltő anyagnak és a poliészter hordozó váznak köszönhetően éri el a sötétítő hatását.
 • Az egyre szigorúbb tűzvédelmi előírásokkal együtt megjelent a termékpalettán a lángálló textil, melyet üvegszál felhasználásával készítenek. A rögzítést, merevítést ennél a verziónál is poliuretán filmréteggel, vagy a még melegen felhordott színes poliészterrel érjük el. Ez a termék nyílt láng hatására sem lobban be. A rögzítő filmrétegnél minimális füst képződés előfordulhat, de az üvegszálak sértetlenek maradnak.

A szalagfüggöny felszerelése

 1. A mennyezetre felcsavarozzuk  a szalagfüggöny klipszet, vagy pattintkát.
 2. A karnis bepattintjuk a klipszekre.
 3. A szalagfüggöny lamellákat felakasztjuk
 4. A behelyezett alsó súlyokat a súlylánccal összefűzzük.
Szalagfüggöny felszerelése

Szalagfüggönyeink fellelhetőek:

Vas, Pest, Csongrád, Békés, Hajdu-Bihar megyékben., Siófok, Paks, Dombóvár, Bonyhád, Marcali, Tolna, Szigetvár, Nagyatád, Siklós, Dunaföldvár, Tamási, Kozármisleny, Szentlőrinc, Bátaszék, Kozármisleny, Balatonboglár,Sásd, Lengyeltóti, Zamárdi, Sellye, Kadarkút, Pellérd, Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonlelle, Fonyód, Pécs,  Balatonföldvár, Villány, Mágocs, Nagymányok,Nagykozár, Balatonfenyves, Gyönk, Somogyvár, Görcsöny, Csurgó, Tab, Pécsvárad, Bóly, Simontornya, Hosszúhetény, Nagybajom, Lengyeltóti, Balatonszabadi , Igal.

Social Media

Euroland Kft

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.