Bánsági Ildikó a mi reluxánkkal
Bánsági Ildikó is a mi reluxánkat kedveli

Reluxa

A beltéri reluxák napjaink egyik közkedvelt háztartási illetve irodai felhasználású árnyékolói. Leggyakrabban alumíniumból készülnek, melynek oka, hogy ellenállnak a napsugárzásnak, ezáltal hosszú távú megoldást nyújtanak a beltéri árnyékolásra.

Az alumínium víz hatására sem rozsdásodik, így könnyedén felszerelhetők akár konyhában is. Mindezek mellett találhatunk műanyag változatot is, illetve gondolva a természetesség kedvelőire akár fából készült reluxát is használhatunk.

Amennyiben fareluxán gondolkodik, látogasson el a fareluxa.hu oldalunkra

.

A reluxa részei

A reluxa fejsín vagy karnis rejti magában a mozgatás elemeit, konkrétan a tengelyt, csapágyházakat és forgató művet, melyet billenő váltónak is hívunk. A reluxa emelését a zsinór végzi, míg a lamellák buktatását, billentését a létrák mozgatásával érjük el.

Felépítését tekintve elforgatható lamellákból áll, melynek segítségével szabályozhatjuk a bejövő fény mennyiségét, irányát egyaránt.

A lamellák lehetnek 50,25 vagy 16 mm-es méretűek. A reluxák téglalap alakú ablakok esetén felhúzhatók, azonban trapéz, háromszög és boltíves megoldások esetén csak elforgatása lehetséges. Felhasználásuk sokrétű, a széles színválaszték pedig garantálja, hogy harmonikusan illeszkedjenek a belső tér kialakításához.

Lakásunk egyedivé tételéhez azzal is hozzájárul, hogy a hagyományos árnyékolókkal ellentétben a reluxa mérete nem kötött, akár teljesen egyedi méretben is lehetséges a legyártása.

A modern reluxák lakkozása már beégetéssel történik, így biztosítva, hogy nem kopnaknem fakulnak ki az idők során, régebbi társaikkal ellentétben. 

 
relux részei

Reluxáink fellelhetőek:

Vas, Pest, Csongrád, Békés, Hajdu-Bihar megyékben., Siófok, Paks, Dombóvár, Bonyhád, Marcali, Tolna, Szigetvár, Nagyatád, Siklós, Dunaföldvár, Tamási, Kozármisleny, Szentlőrinc, Bátaszék, Kozármisleny, Balatonboglár,Sásd, Lengyeltóti, Zamárdi, Sellye, Kadarkút, Pellérd, Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonlelle, Fonyód, Pécs,  Balatonföldvár, Villány, Mágocs, Nagymányok,Nagykozár, Balatonfenyves, Gyönk, Somogyvár, Görcsöny, Csurgó, Tab, Pécsvárad, Bóly, Simontornya, Hosszúhetény, Nagybajom, Lengyeltóti, Balatonszabadi , Igal.

Social Media