SPECIÁLIS AJÁNLATUNK

Szalagfüggönyeinket ügyfeleink reklámfelületként is kihasználhatják!
Megrendelés esetén elvégezzük Önöknek a textilre való nyomtatást (nem matrica), plusz szolgáltatásként. Például üzlethelyiségek ablakában egy jó mottó vagy logo, remek marketing fogás lehet..

  • Jelenlegi palettánkon 59 fajta textilből választhatnak kedves megrendelőink!
  • Termékkínálatunk és a termékek honlapunkra való feltöltése folyamatosan bővítés/feltöltés alatt áll.
  • A kevés helyen gyártott 63 mm-es típus is megtalálható termékkínálatunkban! 

A szalagfüggöny használatának előnyei

Ki ne látott volna még különböző intézményekben, irodákban elhelyezett szalagfüggönyöket? Szinte alig van olyan cég, vagy intézet, amely ne alkalmazná előszeretettel ezt a megoldást az árnyékolásra. De mi lehet a lamellás függönyök sikerének titka? Miért vált ennyire népszerűvé ez az árnyékolástechnika? Az alábbiakban összeszedtük a szalagfüggönyök használatának előnyeit.

A zseniális szalagfüggöny
A lamellás függönyök sikerének egyik alapja a többfunkciós használhatóság, vagyis, hogy szinte bárhol alkalmazható.

Szalagfüggöny az irodában
Az irodai szalagfüggönyök a legnépszerűbbek, ugyanis itt igen jellemzőek a nagy ablakok, melyek árnyékolása más megoldással igen nehézkes lenne. Hiába van az irodában beépített klímaberendezés, az ablakokon beáramló fény a helyiség felmelegítésén kívül más káros hatásokat is okozhat.
Természetesen az árnyékoláson túl az is hatalmas előnye az irodai szalagfüggönyöknek, hogy állítható a beszűrődő fény mértéke, és csökkentik a rezsiszámlát egész évben. Nyáron a meleget nem engedik be, télen pedig a meleget nem engedik kiszökni az ablakok felületén, így mind a légkondi, mint a fűtésszámlán sokat spórolhatunk a lamellás függöny használatával.
Emellett – nem csak az irodai felhasználás esetében – bőséggel válogathatunk a függönyök megjelenési formájában, így bármilyen stílusú irodában alkalmazhatóak és esztétikusak.

A szalagfüggönyök a közintézményekben
Hasonlóan az irodákhoz, a közintézményekben, orvosi rendelőkben is nagy ablakok és nehezen kihasználható helyek vannak. Így egy helytakarékos és mutatós szalagfüggöny nem csak a renoménkat erősítheti, de a munkahelyi környezet is sokkal kellemesebb lesz.
Főképp az orvosi intézmények esetében van prioritása annak, hogy antibakteriális, sterilizálható és lemosható szalagfüggönyök is felszerelhetőek. Ezek a hangulatos textilek antisztatikus bevonattal vannak ellátva, ezért hosszabb időt is kibírnak tisztítás nélkül.

A szalagfüggöny otthoni felhasználása
Ma már a magánházakban, lakásokban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a szalagfüggönyök használata.
Kiválóan alkalmasak térelválasztásra, akár két helyiség közé, akár a szoba egy kisebb részének elválasztására. A függöny által könnyedén elszeparálódhatunk, de ha tágasabb térre van szükség, akkor sincs útban.
Számos színben és stílusban kapható, így nagyszerűen feldobhatja lakásunkat, azonban, ha megunjuk, a lamellákat egyszerűen cserélhetjük.

Szalagfüggöny számos funkcióval
Ahogy már említettük, a szalagfüggönyöknek többféle funkciójuk is lehet: árnyékolás és térelválasztás.
Az árnyékolás különösebb magyarázatra nem is szorul, hiszen mindannyian megtapasztaltuk már a munka közben szemünkbe tűző napsütés élményét. A szalagfüggönyök előnye ebben az esetben főleg az, hogy – hála a forgatható lamelláknak – változtathatjuk, beállíthatjuk a beszűrődő fény erősségét, így a teljes sötétítéstől a hangulatos félhomályon át a teljes fényárig terjed a skála.
Az eddigiek mellett pedig a szalagfüggönyökkel egyszerűen választhatunk le, majd nyithatunk meg újra a helyiségen belüli tereket.
Akár egy irodában szeretnénk a különböző munkát végző munkatársakat elszeparálni, hogy ne zavarják egymást, akár egy rendelőben vagy lakásban kívánjuk kihasználni a függöny előnyeit, a lamellás függönyök nem fognak csalódást okozni.

Sokoldalú felszerelhetőség és helykihasználás
Kicsi a lakás? Gondot okoz az irodahelyiségek leleményes berendezése? A lamellás függönyök segítségével találékonyan lehet kihasználni a kis helyeket is. Ahogy már említettük, térelválasztáshoz ideálisak, ennélfogva a szűk tereket is ki tudjuk használni anélkül, hogy útban lenne a függöny. Ráadásul szerelése igen egyszerű.
Az optimális helykihasználásban van része annak is, hogy a szalagfüggönyöket mennyezetre és oldalfalra, íves és ferde felületre is fel lehet szerelni, így szinte bármilyen megoldás kivitelezhető.

Dekoratív szalagfüggönyök többféle méretben
A szalagfüggönyök magassága minimum 72 cm, maximum 425 cm. A lamellák tartószerkezete a karnis, az ebben futó alumínium tengelyen futnak az ún. kocsik, majd ezekre vannak rögzítve a lamellák. A kocsikon vezetett zsinórokkal történik a lamellák elhúzása. A lamellák anyaga antisztatikus textil, melynek igen szép tartása van, továbbá kevésbé tapad meg rajta a por és a kosz. A szalagok aljában nehezék van, amik a szalagok feszességéről gondolkodnak. A lamellák egy gyöngy lánccal vannak összefűzve, melyek egyrészt ízlésesek, másrészt ezekkel lehet egyszerre forgatni őket. A szalagok leggyakrabban 127 mm-es és 89 mm-es szélességben kaphatóak. Emellett – ugyan kevesebb helyen –ennél is keskenyebb, 63 mm-es szélességű függönylamellákat is választhatunk. Utóbbiak előnye, hogy minél keskenyebbek a lamellák, annál esztétikusabb látványt nyújt a teljes függöny. Továbbá az sem elhanyagolható, hogy az amúgy is helytakarékos függöny, a 63 mm-es szélességével még kevesebb helyet foglal el. Igazán előnyös ez azok számára, akik minden centit szeretnének kihasználni.

Hangulatos, szabadon variálható design
Mindegy, hogy irodában, üzlethelyiségben vagy otthonunkban szeretnék szalagfüggönyt felszereltetni, az biztos, hogy az ízléses megjelenés mindannyiunknak fontos. Nincs kiábrándítóbb, mint egy kifinomult berendezésű iroda, amit elront egy hátborzongató függöny. Szerencsénkre bőséges választékú, pazar megjelenésű függönyök közül válogathatunk, melyek dekoratív kiegészítőknek bizonyulnak. Ha nem csak a praktikum, de a külső megjelenés is fontos számunkra, akkor mind színben, mind méretben sok lehetőségünk van.

Lássuk mennyi lehetőség rejlik például a karnisban:
• Szögletes vagy domború felületű
• Szabadon válaszható szín
• Motorizálható elhúzás

A szalagok esetében:
• Bőséges színválaszték
• Választható hosszúság
• Optimális szélesség

Kiegészítők szalagfüggönyhöz:
Igazán apróságnak tűnik, de a szalagfüggönyök legapróbb részét is módunkban áll ízlésünkre formálni, ugyanis a szalagok alját összefogó gyöngysort is külön kiválaszthatjuk.

Különleges színmintáinkból 
választható színekben.

Szalagfüggönyök esetében 127 mm-es, 89 mm-es és 63 mm-es lamellákkal dolgozunk!
Nedves ronggyal, vagy porszívóval karbantartható. Javasoljuk az ipari vegytisztítást is.
Újra impregnálják a textilt, így egy korosabb szalagfüggöny is újra a régi fényében tündökölhet. 

Íves és ferde felületekre is szerelhető.
Falra szerelt kapcsolós, és távirányítós kivitelben is elérhető.
A minimális magasság 72-cm, a maximum 425-cm. Tartó szerkezete a karnis. Az ebben található alumínium tengelyen a poliamidból fröccsöntött kocsikon vannak rögzítve a lamellák. Ez a kocsi biztosítja a lamellák forgathatóságát. A kocsikon keresztül vezetett polipropilén zsinórok az elhúzásért felelnek. A poliamidból zsinórra fröccsöntött gyöngyök a tengely forgatását segítik. A lamellák anyaga antisztatikus textil, amely gátolja a por és a kosz megtapadását, emellett a lamellák tartását és merevségét is biztosítja. A bevonat anyaga általában poliuretán.

A szalagok aljában súlyok találhatók, melyek kőporral nehezített polisztirolból, vagy horganyzott acél polietilénből készülnek. Ezek biztosítják a szalagfüggöny szép megjelenését,
feszességét. Ezeket egy gyöngylánccal összefogva tudjuk egyben mozgatni a lamellákat. A felfüggesztés történhet álmennyezetre süllyesztve, mennyezetre, vagy oldalfalra. A textil a szalagfüggöny „lelke”. Ez teszi ki a teljes szerkezet 95%-át. Nagyrészt poliészterből szőtt szövet. Sok esetben hagyományos szövetképű szövetet alkalmazzák, de az újabb fajták esztétikusabb, úgynevezett Jacquard szövetképpel is készülnek.

Fényzáró textil, a felületbe integrált PVC kitöltő anyagnak és a poliészter hordozó váznak köszönhetően éri el a sötétítő hatását. Az egyre szigorúbb tűzvédelmi előírásokkal együtt megjelent a termékpalettán a lángálló textil, melyet üvegszál felhasználásával készítenek. A rögzítést, merevítést ennél a verziónál is poliuretán filmréteggel, vagy a még melegen felhordott színes poliészterrel érjük el. Ez a termék nyílt láng hatására sem lobban be. A rögzítő filmrétegnél minimális füst képződés előfordulhat, de az üvegszálak sértetlenek maradnak.

Termékeinkről személyre szabott tájékoztatást kérhet telefonon,
e-mailben és online!
Kérem vegye fel a kapcsolatot velünk pontos ajánlattételért.

Méretek felvétele ingyenes kiszállással!
/Pécs 30 km-es körzetében! Körzeten kívül 80 ft/km a kiszállás./

Kiegészítő információk

  • Igény szerint minden árnyékolástechnikai termék javítását elvégezzük. 
  • Amennyiben csak kiegészítőre van szüksége, írjon bátran! Raktárunkban folyamatosan készleten vannak kiegészítőink.
  • A klíma válság miatt kizárólag papír alapú csomagoló anyagokkal és újra hasznosított műanyag alkatrészekkel dolgozunk.
  • Papír és műanyag hengereket ingyenesen felajánlunk óvodáknak, iskoláknak.
Szolgáltatásaink

Egyedi gyártás
Ingyenes felmérés
Telepítés, kivitelezés

Közösségi oldalak
ÁRNYTEX Ipari,
Ker. és Szolg. Kft.

Webáruház-weboldal készítés: websuperstyle-creation.hu <=